κανονισμοι covid-19: για εισοδο στην κλινικη Η Χρηση μασκας ειναι υποχρεωτικη.

covid-19 regulations: to enter the clinic visitor must hold a valid pcr / rapid or vaccine    covid-19 regulations: to enter the clinic visitor must hold a valid pcr / rapid or vaccine    covid-19 regulations: to enter the clinic visitor must hold a valid pcr / rapid or vaccine    covid-19 regulations: to enter the clinic visitor must hold a valid pcr / rapid or vaccine    covid-19 regulations: to enter the clinic visitor must hold a valid pcr / rapid or vaccine

ζητηστε ραντεβου
Close Button

Ελάτε σε επαφή με το κέντρο για να κλείσετε το ραντεβού σας. Με την υποβολή της φόρμας, μέλος από την ομάδα μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας για την διευθέτηση του ραντεβού σας.

Thank you! Your submission has been received. A member of our clinic will contact you briefly.
*Oops! Something went wrong while submitting the form. Please try again.

Αγγειοχειρουργικη

επικοινωνια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ

Αγγειοχειρουργική

Η αγγειοχειρουργική είναι ειδικότητα της ιατρικής που ασχολείται με την διάγνωση και θεραπεία των αγγειακών παθήσεων.

Τα αγγεία είναι ουσιαστικά οι διάδρομοι του κυκλοφοριακού συστήματος. Χωρίς ομαλή κυκλοφορία του αίματος, ο οργανισμός δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Παθολογικές καταστάσεις όπως η απόφραξη των αρτηριών ή η φλεβική θρόμβωση, μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος είτε εμποδίζοντας την ροή του αίματος σε διάφορα σημεία του σώματος είτε μεταφέροντας θρόμβους από ένα σημείο σε άλλο. Στην αγγειοχειρουργική γίνεται χρήση όλων των συγχρόνων διαγνωστικών μεθόδων όπως αγγειογραφίες, αξονικός και μαγνητικός τομογράφος.

Η χρήση του υπερήχου και η διενέργει εξετάσεων όπως Doppler και Triplex αγγείων αποτελούν την πιο συχνή και χρήσιμη εξέταση στην φαρέτρα του αγγειοχειρούργου. Οι αγγειοχειρουργικές παθήσεις αντιμετωπίζονται είτε με τις κλασσικές (ανοικτές) αγγειοχειρουργικές χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και με τις πιο σύγχρονες ενδοαγγειακές μεθόδους.

Τα τελευταία χρόνια οι ενδοαγγειακές και ελάχιστες επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές έχουν παρουσιάσει αλματώδη ανάπτυξη προσφέροντας στους ασθενείς ακόμη περισσότερες θεραπευτικές επιλογές. Ένας άρτιας εκπαιδευμένος Αγγειοχειρούργος πρέπει να ενημερώνει πλήρως τους ασθενείς τους και να δύναται να τους προσφέρει όλες τις θεραπευτικές επιλογές.

Υπάρχουν όμως και αρκετές περιπτώσεις που οι αγγειακές παθήσεις δεν χρήζουν κάποιας χειρουργικής παρέμβασης. Πολλά αγγειακά προβλήματα μπορεί να θεραπευτούν με φαρμακευτική αγωγή, αυστηρό έλεγχο και ρύθμιση των παραγόντων κινδύνου τακτική άσκηση και ιατρική παρακολούθηση.

ιατροι & επαγγελματιες υγειας

Αγγειοχειρουργική

PREVIOUS
NEXT

Εξωτερικοί Ιατροί & Επαγγελματίες Υγείας

Ανοικτές θέσεις Εργασίας. Επικοινωνήστε Μαζί μας!

επικοινωνηστε
επικοινωνηστε με το κεντρο

Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε.

Ελάτε σε επαφή με το κέντρο για να κλείσετε το ραντεβού σας ή για να μάθετε περισσότερα. Είμαστε στην διάθεση σας.

αρθρα & ειδησεις

Άρθρα και Ειδήσεις Γύρω από την Υγεία.

δειτε περισσοτερα
Link to Article
Υγεια
28
May

ΤO SCALAMED MEDICAL CENTER ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ" ΑΝΩ ΤΩΝ 21 ΕΤΩΝ

Το Κέντρο Ημέρας "Δικαίωμα Ελπίδας" για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με τη μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα "Η Χρυσή Δεκαετία του 60" την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 και ώρα 8.30 στο "Αίθριον" στη Λάρνακα (έναντι του Μουσείου Πιερίδη).

περισσοτερα
Link to Article
Υγεια
28
May

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ

Από τον Γιώργο Κοχιαδάκη Καθηγητή Καρδιολογίας Πρόεδρο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Τις τελευταίες ημέρες τα μέσα μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ) αφιερώνουν σημαντικό χώρο και χρόνο στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Αφορμή η υγεία γνωστού Έλληνα καλλιτέχνη που νοσηλεύθηκε αρχικά σε νευρολογική κλινική λόγω αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και αργότερα μεταφέρθηκε στη καρδιολογική κλινική λόγω κολπικής μαρμαρυγής (ΚΜ).

περισσοτερα
Link to Article
Υγεια
14
January

ΟΥΡΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης πάθηση των αρθρώσεων. Προσβάλλει συχνότερα τους άνδρες από ό,τι τις γυναίκες σε αναλογία 5:1 και συνήθως εμφανίζεται μετά την πέμπτη δεκαετία. Αναφέρεται και ως «ποδάγρα» εξαιτίας της συχνότερης εντόπισής της στην 1η μεταταρσοφαλαγγική άρθρωση (μεγάλο δάκτυλο ποδιού). Λόγω όμως ότι μπορεί να προσβάλλει περισσότερες από μία αρθρώσεις, ο όρος αυτός δεν χρησιμοποιείται πλέον. 

περισσοτερα